Home » Kithchen & Bath » Snabbguide: Så här installerar du köksskåp och dörrhandtag

Snabbguide: Så här installerar du köksskåp och dörrhandtag

Tänk dig att du har ett vackert kök komplett med nya skåp och polerade Zodiaq bänkskivor. Rostfri väggugn och diskmaskin ser hemma bredvid den innovativa Delta ToucH2O kranen och den nya kakan är imponerande minst sagt. Ditt kök har allt … förutom handtag för alla skåpdörrar och lådor.

Jag har just beskrivit Fred och Kims kök de senaste fyra månaderna. Eftersom de valde att montera sina egna skåp, har några av de små sakerna (som drahandtag) inte varit högst upp på prioriteringslistan. Och jag skyller inte på dem. Jag har fortfarande inte “färdigt” kvartalet efter att ha installerat mina trägolv för några år sedan.

För det här projektet använder vi hårdvara för köksskåp som tillhandahålls av Direct Door Hardware. Det gläder mig att säga att alla handtag kom i perfekt skick och att inga skruvar saknades.

Installera köksskåp och lådhandtag
Den största utmaningen att installera skåp hårdvara är att hålla allt konsekvent. Du vill att alla handtag eller knoppar ska vara i exakt samma position på varje dörr och låda. Dessutom är handtagen ännu mer krävande eftersom de kräver två hål. Åh, och nämnde jag att du måste upprepa processen ungefär trettio gånger? Därför är det viktigt att skapa en mall.

Min kartongmall
Jag grep några skrotkartong och började mäta var jag ville att hålen skulle vara. Mitt mål var att centrera handtagen på alla lådor och placera dem ungefär tre centimeter från botten på skåpdörrarna. Skönheten om en bra mall är att allt arbete är gjort på framsidan. Efter att jag kollade alla mina mätningar ett par gånger blev den svåra delen gjord. Jag slog två hål i min mall för att markera var man ska borra.

Du kan se dessa handtag mått 4 “från mitten av ett hål till det andra.

Tape ansiktet
Nästa steg i detta projekt är att sätta en bit maskeringstejp över det område som ska borras. Detta är viktigt eftersom det hjälper till att förhindra att riva ut (när borren tårar bort bitar runt hålet), och det ger också en fin yta för att markera hålen.

Markera hålen

Jag använde kanten på lådans ansikte som ett landmärke och gick runt och märkte alla hål att borra.

Den här bilden visar att de två hålen har borrats och skruvarna visar igenom.

Därifrån är det en enkel process att dra åt alla skruvar, och om din mall är sant, är allt riktigt snyggt.

Var inte uppmärksam på de två saknade handtagen över kylskåpet. Jag glömde bort dem :(. Jag är glad att jag fortfarande har min mall.

När har du hittat en mall för att komma till nytta? Har du någonsin installerat skåp hårdvara innan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*